Létezhet ennél is öncélúbb tárgy?

2019.05.18. 08:05

A hivatalos neve Champagne Chest, és egyetlen célja van: tökéletes stílusban feltálalni a pezsgőt és a kaviárt. Nem csak a Rolls-Royce közelében, de azért oda illik igazán, már csak a dekorációja miatt is.

Első ránézésre nem is egészen világos, hogy mire is jó ez az egész de az egy pillanatig sem kétséges, hogy a Rolls-Royce az elkövető. Minden irányból látszik vagy egy Emily – a szárnyas ezüst lány a Rollsok orráról – vagy a dupla R betűs jelvény. Az is egyértelmű, hogy ez itt egy tökéletes tárgy: a kidolgozása példás, részletekbe menően igényes, valószínűleg tíz év vagy egymillió kilométer után sem lötyög majd rajta semmi. Csak látni nem láttunk még hasonlót.

Pedig lényegét tekintve egy pezsgő és poharak szállítására kialakított bőrönd, de abból nem akármilyen. Ebből itt a kinyitás után V alakban kandikálnak ki a poharak, hogy erről is a Rolls V12-es motorja jusson a gazdája eszébe. A pohártartó rész teteje pedig krómozott, X alakú konzolokon támaszkodó fabetétes, krómkeretes asztalka, méretben épp megfelelő, hogy azon tároljuk a poharakat, ha épp nem fogyasztunk belőlük. A pezsgőt, kaviárt, szendvicskéket a hőszigetelt hordócskákban lehet tárolni, amiket a ládika oldalába süllyeszthetünk, vörös bársony fészkekbe.

Az egészben az a legszebb, hogy ez az ínyencség-hordozó műremek, amit nyilván az inas tölt fel, és hoz as ember után, annyiba kerül, amennyiért mifelénk lakást szokás venni, de nyugatabbra is legalább autót. 37 ezer angol font, az aktuális árfolyamon majdnem 14 millió forint. Ám egy igazán komoly luxusautó-gyártó innen ismerszik meg: nem autót árul, hanem életstílust, és ennek jegyében mindenféle mást is megvásároltat a jó kuncsafttal. Így mindenki boldog: a vevő élete minden pillanatában érezheti a kiemelkedettség felsőbbrendűségét, a Rolls-Royce pedig kaszál.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.