Folytatódik az SUV-harc, az Urusból is készül sportváltozat

2019.05.20. 07:28

Legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy Lamborghininél nem törődtek bele a Bentley-től nemrégiben elszenvedett 1 km/h-s vereségbe.

5
Fotó: Lamborghini Squadra Corse / Lamborghini

Ennyi ugyanis a különbség a februárban bemutatott Bentayga Speed és a sima és jelenleg egyetlen változatban készülő Lamborghini Urus SUV végsebessége között. Már azt is nehéz megmagyarázni, hogy miért van szükség arra, hogy két és fél tonnás dögök 300-zal száguldjanak, de úgy hírlik a Lamborghininél fontos, hogy a konszernen belül náluk legyen a leggyorsabb szabadidőautó.

Már erre utalt az ST-X prototípus megépítése is, ami egy pályára szánt versenygép az Urusból. A DigitalTrends megszólaltatta Maurizio Reggianit, a Lamborghini kutatásért és fejlesztésért felelős vezetőjét, aki elárulta, hogy készül egy polgáribb változat az ST-X-ből, de többet nem mondott el a típusról.

Legyen akár SV, akár Performante a neve az új, pengébb Urusnak, az biztos, hogy akár két legyet is üthetnek vele egy csapásra. Övék lehet a világon a legnagyobb végsebességre képes SUV és megdönthetik az Alfa által elengedett SUV-körrekordot is a Nordschleifén, amit most a Mercedes-AMG GLC 63 S tart 7 perc, 49 másodperces idővel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.