Granvia: borzalmas luxusmodell a Toyotától

2019.05.21. 16:39

Miközben más kategóriák nagy csinnadrattával vonulnak be az életünkbe, ez a luxuskisbuszosdi szép csendesen hódít teret világszerte. Most a Toyota készített egy újabbat: a Granvia egy Hiace alapú kisbusz, puha vajbőr fotelekkel és rettentő túlzó hűtőmaszkkal.

A koncepció emlékeztet a nemrég bemutatott Lexus LM-re, bár itt három üléssor van, és nincs vaskos fal a sofőr és az utas között. Ám látszólag itt is hátul jobb ülni, mint elöl, ahogy az efféle járművekben általában.

Európában persze nem próbálkozna egy ilyen autóval a Toyota, itt ugyanis a VW és a Mercedes uralja a luxusbusz-szegmenst, és a németekkel hazai pályán nem lenne egyszerű versenyezni. Nem úgy Ausztáliában, ahol a Granvia még az idén kapható lesz, a Tarago nevű egyterű helyett, ami az egykori Previa kései leszármazottja.

Érdekes, hogy bár a típust fotókon alaposan megmutatták, a műszaki tartalmáról csak annyit árultak el, hogy valamiféle turbódízel motorral lesz kapható. Ha tippelni kellene, azt mondanánk, hogy a már meglevő négyhengeres dízelek egyike kerül majd bele, bár hogy melyik változat – van 2,4, 2,5, 2,8 és 3 literes is – azt nem mernénk megjósolni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.