Világ-terepjárót tervez a Volkswagen

2019.05.21. 06:15

A Bogár és a Golf után a Tarek néven emlegetett olcsó, kompakt szabadidő-autó lehet a Volkswagen csoport következő nagy világslágere, amely mindenütt egyformán népszerű lehet Észak- és Dél-Amerikától Ázsián keresztül Európa egyes részeiig. Az új típus állítólag nem is ismeretlen: Kínában már kapható, igaz, más néven.

tharu

Az argentin Volkswagen révén indult útjára a pletyka, mivel úgy hallani, a Tareket náluk is gyártják majd, az Amarok pick-up mellett a Pechecoban működő VW üzemben. Emellett várhatóan Mexikóból látják majd el Észak-Amerikát, és Oroszországban is berendeznek egy üzemet, a helyi igények kielégítésére. A típus gyártása 2021-ben indulhat, legalábbis az argentin információk szerint.

Az új modellel oldhatják meg azt a problémát, amit az európai VW-ek viszonylag magas ára és drága kivitelezése okoz. Ezeket, a T-Roc és T-Cross modelleket emiatt lenne nehéz Európán kívül értékesíteni, ahogy a Tiguan is elég drágának számít mindenütt, ahol forgalmazzák, különösen a méretéhez képest. A Kínában Tharu néven ismert SUV ezzel szemben viszonylag tágas, de elég olcsón gyártható, azaz alkalmas lehet rá, hogy kiegészítse a VW nemzetközi kínálatát.

Európában ugyanakkor nemigen várható, hogy forgalmazni kezdik a típust, már csak azért sem, mert szinte csavarra megegyezik a Seat Atecával és a Skoda Karoq-kal.