Stratégiát válthat a Mitsubishi

2019.05.23. 12:06

Láthatóan nem csak a kritikusoknak, de a gyári szakembereknek is feltűnt, hogy az Outlander, az Eclipse Cross és az ASX túlzottan hasonlít egymásra. Erre utal legalábbis, hogy jelezték, változtatnának ezen.

A hasonló méretű modelleket persze a szükség szülte: azonos alapokra épültek, mert nem volt pénz három különböző méretű autóalapra. Az Autocar által idézett névtelen cégvezető szerint a Renault-Nissannal kötött szövetség, az onnan beszerezhető platformok teszik lehetővé, hogy a három típus utódai jobban eltérhessenek egymástól. Állítólag legalább húsz centi hosszkülönbség lesz a három autó utódai között, hasonlóan a Nissan X-Trail, Qashqai és Juke trióhoz. A váltás ráadásul nincsen messze: állítólag a következő másfél évben érkeznek az új Mitsubishik, amelyekkel a kínálat észszerűsödhet.

A Mitsubishi üzleti modellje továbbra is az SUV jellegű modellekre koncentrál, de a Mirage/Space Star megújítása is terítéken van. Az Autocar forrása szerint az aktuális, 2012 óta piacon levő modellel az volt a legnagyobb baj, hogy egyszerre próbáltak vele megfelelni az európai és az ázsiai piac igényeinek. Ám emiatt Európában túl fapadosnak, Ázsiában túl drágának bizonyult ahhoz, hogy sikeressé váljon. Ahhoz pedig, hogy több változatot fejlesszenek, a Mitsubishinek nem állt rendelkezésére elegendő forrás. Megoldást az hozhat, ha elkészül Európa számára egy Renault Clio alapú modell, amely jobban megfelelhet a helyi igényeknek.