Korrupt gazdagok drága autóit árverezik el, majd az ország szegény vidékeire költik az árukat

2019.05.25. 06:47

Valójában kicsit populista, de legalább tényleg közhasznú programot hirdetett meg Robin Hood néven nemrég Mexikó tavaly megválasztott elnöke, Lopez Obrador. Ennek részeként hamarosan korrupt politikusoktól és gengszterektől elkobzott luxusautók ára kerülhet az ország szegényebb vidékeire.

ounn

Lamborghini Murcielagót, Porschékat, Corvette-eket, Hummert és még egy sor drága és kevésbé drága autót árvereznek el vasárnap Mexikóban. Összesen több mint nyolcvan autót, amiket lakásokkal és mindenféle luxusholmikkal együtt foglaltak le bűnözőktől a korrupcióval és drogmaffiával súlyosan terhelt országban. Ezek kerülnek árverésre vasárnap, majd az ott befolyt pénzt a kormány ígérete szerint az ország legszegényebb települései kapják. Konkrétan két Oaxaca-tartományi település önkormányzatához kerül.

Obrador elnök
Obrador elnök

Obrador elnök választási kampányát nem kis részben a korrupció elleni harc ígéretére építette. A korrupció márpedig tényleg mindent áthat Mexikóban, a Transparency International korrupciós indexe szerint az ország a világ 138. legkorruptabbja. A Robin Hood program és az autós árverés ettől még kicsit populista ízű, de ha Mexikó problémáinak megoldásához kevés is, még mindig észszerűbb próbálkozásnak tűnik, mint ahogy a Fülöp-szigeteken intézik a népnevelést a bűnözők drága autóival