Az idén jön a felújított Tesla Model S?

2019.05.30. 14:15

Miközben az újabb típusok fejlesztése is zajlik, amilyen a Model Y vagy az új Roadster, a CNBC értesülései szerint a Teslánál a Model S megújítása is közel áll a megvalósuláshoz, az őszre várható.

A Model S már hét éve van a piacon, és utoljára 2016-ban kapott komolyabb felújítást, bár azóta is jönnek-mennek a különböző változatok. A legújabb hírek szerint az idei felújítás elsősorban a belső tér kialakításában hoz majd újdonságot: állítólag a Model 3-éhoz hasonló fekvő formátumú, lebegő kizponti kijelző kerül bele, ami talán kevésbé elegáns, de jobban használható a jelenlegi, középkonzolba integrált változatnál. Emellett egy hatékonyabb, jobb akkumulátorról is hallani, amely az EPA szabványú mérés szerint is 400 mérföld, azaz 644 km fölé emelné az egy töltéssel megtehető távolságot, úgy 50 km-rel javítva a típussal elérhető legnagyobb hatótávot.

Bár a Tesla valódi autógyártó karrierje a Model S-szel kezdődött, mostanra a Model 3 lett a cég legnagyobb példányszámban eladott típusa, a Model S-re pedig a csúcsmodell szerepe hárul. Ennek megfelelően az olcsóbb változatok mára teljesen eltűntek, az alapkivitel ára is 79 200 dollár, azaz bő 23 millió forint Észak-Amerikában. Egyelőre nem tudni, hogy ez a típus még meddig maradhat piacon, de egy komolyabb felújítás simán meghosszabbíthatja a pályafutását 2-3 évvel.