Ilyen is van: autós bérletet vezet be a miskolci közlekedési társaság

2019.06.02. 15:48

Június elsejétől úgynevezett autós bérletet vezet be a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. azzal összefüggésben, hogy hamarosan megkezdődik Miskolcon a déli tehermentesítő út felújítása, és az autósok várhatóan augusztus végéig kerülő útra kényszerülnek - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

D VAJ20130725020

A 30 napos autós bérlet a gyakorlatban annyit jelent, hogy azt forgalmi engedéllyel együtt kedvezményesen lehet használni villamosra és autóbuszra. A kedvezmény 45 százalékos, azaz végeredményben annyiba kerül, mint a diákbérlet: 3900 forintba. Az MVK honlapja azt írja, az autós bérlet vásárlásánál nem szükséges a forgalmi engedély bemutatása, viszont ez a bérlettípus csak az érvényes forgalmi engedéllyel együtt jogosít utazásra.

Az új, kedvezményes bérlettel kifejezetten a városban egyedül autózókat célozza meg Miskolc közlekedési vállalata, hogy csökkentse az autós forgalmat, és növelje a környezetbarát közösségi közlekedésben részt vevők arányát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.