Ólomsúlyú kupéval alázna a hegyen a Bentley

2019.06.07. 16:27

Tavaly sikeresen szerezte meg a Bentayga a leggyorsabb SUV rekordját a Pikes Peak hegyi felfutón, az idén pedig a leggyorsabb szériaautó címét hoznák el a Continental GT-vel.

A jellegzetes, zöld-fekete kupé csak a kötelező biztonsági felszerelésekben tér el a sorozatgyártású autóktól. Ez az erősebb, W12-es változat, 626 lóerős, hatliteres motorral, ami nem kevés, bár a 2,5 tonnás üres tömeggel együtt már nem is hangzik olyan jól.

Sofőrnek mindenesetre olyasvalakit kerestek, aki csukott szemmel is feltalál a húsz kilométeres, 156 kanyart és 1,44 km szintkülönbséget tartalmazó szerpentinen: Rhys Millent, aki két alkalommal már abszolútban is győzött itt.

A cél az idén az lenne, hogy a Continental GT-vel 10:26,9-es időn belül végezzenek, ekkor ugyanis megdöntenék a Porsche 911 Turbo S típussal 2014-ben felállított rekordot. Az az autó 560 lóerős volt és kicsit több, mint 1,6 tonnát nyomott, így tényleg sok múlik Millen képességein.

Az idei Pikes Peak-et június 30-án futják – akkor kiderül, hogy a Bentley kupéját zavarja-e a fizika, vagy képes átlépni rajta.