Egész jól fogy a VW villanyautója

2019.06.08. 06:12

A Volkswagen ugyan nem adja olcsón a Golf méretű ID.3-at, és az sem egyértelmű, hogy villanyautó-viszonylatban jó vételnek számít, viszont 20 ezren már rászánták az ezer eurós foglalót, hogy elöl álljanak a sorban, amikor elkezdődik a gyártás.

Ezt Jürgen Stackmann, a VW márka vezetője jelezte egy Twitter bejegyzésben. Az első tízezer foglaló egyébként egy nap alatt megérkezett, a második tízezerhez ezek szerint majdnem egy hónap kellett, hisz az igényeket május 8-án kezdték fogadni.

Stackmann azt is jelezte, hogy az eredeti tervek szerint a 30 ezer 1st kivitelű autónak a szeptemberi Frankfurti Autószalonig szerettek volna gazdát találni, és erre tulajdonképp meg is van a lehetőség, bár azt nem könnyű megállapítani, hogy azok közül, akik leteszik a foglalót, hányan gondolják komolyan a VW villanyautó megvásárlását. Ez ugyanis még nem kötelez semmire: a Frankfurti Autószalonig, amikor az autó végleges paraméterei kiderülnek, bármikor visszakérhető az összeg.

Az ID.3-ról egyelőre annyit tudunk, hogy 52 kWh-s akkumulátor kerül bele, 420 km hatótávot ígér a VW a WLTP szabvány szerint mérve, az ára pedig 40 ezer euró lesz. Későbbre várhatók olcsóbb kivitelek is, kisebb akkumulátorokkal, de ezekről egyelőre csak pletykákból hallottunk.

A gyártás az év legvégén indul a VW zwickaui gyárában, az első szállítások pedig 2020 elejére várhatók.