Ömlenek Magyarországra a használt autók

2019.06.10. 07:13

A legkeresettebb márka a Volkswagen, a legnagyobb példányszámban behozott típus a Ford Focus, a legnépszerűbb kategória pedig változatlanul a kompaktoké, derül ki a Datahouse import használtautó-piacról készített elemzéséből. 

focus10 (41 of 35)

A cég a Belügyminisztérium járműnyilvántartó rendszeréből dolgozik, a fenti megállapítások pedig az idei év első öt hónapjára vonatkoznak. Az már látszik, hogy a kinti használt autók iránti kereslet nem csökken, legfeljebb csökkenő mértékben bővül és még kiszámíthatatlan, hogy miként hat majd a folyamatokra a Pénzügyminisztérium korábban kiszivárgott terve az autózás adminisztratív költségeinek átalakításáról

Összesen több mint hatvanhétezer importautó kapott magyar rendszámot május végéig, ami közel három százalékos importpiac-bővülést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A behozott használt autók átlagosan több mint tízévesek, ugyanakkor sok esetben még régebbieket váltanak le a forgalomban lévő 3,3 millió személyautó közt. 

 A legnépszerűbb kompaktok (típus)  Darabszám
 Ford Focus  2237
 Volkswagen Golf   2039
 Opel Astra H  1145
 Hyundai i30  1027
 Kia Ceed  936

Évek óta nagy a kereslet a középkategóriás autók iránt is, itt a Volkswagen Passat B5 és B6 szériájából honosítják a legtöbbet (több mint 2200 példányt), de összesítve szinte ugyanennyi Opel Meriva és Zafira húzza a dobogó harmadik helyére az egyterűek szegmensét.

Az újautó-piac felosztásával ellentétben a használtak közt csak az ötödik helyen áll az SUV kategória. A hobbiterepjárók közül a Mitsubishi Outlander iránt mutatkozik viszonylag nagy vásárlóerő gyaníthatóan a PHEV, vagyis a konnektoros hibrid jó híre miatt. Ebből a típusból több mint hatszáz példány érkezett öt hónapon belül.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.