Kiszivárgott a négyajtós 8-as BMW

2019.06.13. 10:11

A hivatalos premier előtt vagyunk nem sokkal, nem csoda, hogy utat talált az internetre az új BMW néhány gyári képe. Ezek szerint a tervezőknek sikerült, ami sok mai BMW-nél nem igazán jön össze: találni egy kifejezetten vonzó formát.

A Gran Coupé orra persze egy az egyben a kétajtós 8-asról érkezik, de a hasonlóság csak az első tetőoszlopig tart. A négyajtós teteje kevésbé alacsony, a szélvédője is kevésbé meredek, hiszen itt valószínűleg lényegesebb szempont volt a térkínálat. Ennek ellenére nem sokat vesztett lendületességéből a forma, sőt, a hosszabb tengelytáv mintha még jót is tenne neki.

És ez lesz a lényeg, hiszen a négyajtós kupé szegmens elsősorban a szépségversenyről szól, a Mercedes CLS pedig elég magasra tette a lécet.

Műszaki szempontból nem várható nagy meglepetés, bár szükség sincs rá: a BMW 3 literes hathengeres és 4,4 literes V8-as turbós benzinmotorjai bevált technikát képviselnek. Várhatóan itt is 320 és 625 lóerő közt változhat a motorteljesítmény, ennek megfelelően sportkocsikat megszégyenítő gyorsulás várható annak ellenére, hogy két tonnánál aligha lesz sokkal könnyebb a négyajtós 8-as.