Sportkocsit készül bemutatni a BMW?

2019.06.14. 14:28

A BMW fotóművészt hívott, hogy olyan előzetes képeket készítsen, ami semmit nem árul el, mégis felkelti a kíváncsiságunkat, és esztétikus. Sikerült, bár úgy nem lehet képeket készíteni, hogy ne lássunk rajta valamit, és az a kevés is árulkodó.

Már maga a név is jelzi, hogy itt valami sportos témájú készül. A Vision M Next-et ráadásul a vezetési élmény jövőjének nevezik, ami tovább erősíti a sejtést, hogy itt valami igazán sportosról lehet szó. A képeken pedig egyenes kontúrú, szögletes dolgok láthatók. Felismerhető egy ablak sarka, a BMW-re jellemző Hoffmeister-knickkel – ez a jellegzetes letörés, amely évtizedek óta ott van minden BMW oldalablak-sor végén – a folytatásában pedig valamiféle szellőzőnyílás, méghozzá szögletes és minimalista, a 70-es évek stílusában. Alul pedig fekete és vörös felületek látszanak, az utóbbiban pedig mintha egy kerékív egy szelete látszana.

Ha fogadni kellene, azt mondanánk, hogy ismét előszedték a legendás M1-es BMW, a középmotoros sportkupé formáját, és abból kiindulva készítettek valamiféle tanulmányt. Az sem kizárt, hogy a Vision M Next a korábban beígért együttműködés terméke az M sportrészleg és az i almárka között, amely elektromos és hibrid modelleket fejleszt és kínál.

A titokzatoskodás aligha tarthat soká: a BMW szerint napokon belül megtartják a bemutatót, egy Müncheni eseményen – ha tippelni kellene, azt mondanánk, ugyanott, ahol a 8-as Gran Coupét is leleplezik majd.