Nagyszombaton is gyárt majd akkumulátorokat villanyautóihoz a PSA

2019.06.16. 11:44

A szlovákiai Nagyszombaton és a spanyolországi Vigo városban fogja gyártani hibrid és elektromos autóihoz az akkumulátorokat a francia PSA-konszern. Ezzel egy időre  függetlenedhetnek a franciák az ázsiai beszállítóktól, de idővel újabb üzemekre lesz szükségük.

nrttnzr

A Peugeot, Citroen és DS autómárkákat gyártó francia konszern gyártási és beszállítási igazgatója, Yann Vincent ügyvezető alelnök a PSA kelet-franciaországi Tremery városban lévő üzemében tartott beszédében jelentette be az akkumulátorgyártás megindítását a szlovákiai Nagyszombaton (Trnava) és a spanyolországi Vigo városban működő üzemekben. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elektromos és hibrid járművek eladásának a növekedésével a konszern más üzemeiben meg fogják indítani az akkumulátorok gyártását.

A PSA jelenleg a dél-koreai LG és a kínai CATL vállalatoktól szerzi be a gyártmányaihoz szükséges akkumulátorokat, de a Volkswagen példája jól mutatja, hogy miért nem jó, ha egy autógyártó külső cégnek van kiszolgáltatva ezen a piacon.