Mégis idén mutatják be az új VW Golfot

2019.06.18. 07:09

Úgy hallani, a fél év csúszást valahogy csak lerövidítették a Volkswagennél, így még az idén sor kerülhet az új Golf bemutatására. Pedig korábban úgy nézett ki, hogy 2020 tavasza előtt nemigen készülnek el a típussal.

„Jelenleg is keményen küzdünk a felfuttatással.” - mondta egy konferencián a VW csoport vezetője, Herbert Diess, majd hozzátette, hogy egyelőre úgy látszik, tartják a határidőt, így még az év vége előtt elkezdhetik szállítani az új Golfokat. E típusnál állítólag az új, távolról frissíthető szoftver, illetve annak biztonsága okozta a csúszást: az év elején arról lehetett hallani, hogy csak jövőre tarthatják meg a bemutatót, annyira reménytelenül sok a hiba az autót irányító szoftverekben. Az új modell szoftvere állítólag sokkal komplexebb, mint ami eddig jellemző volt: vagy 100 millió programsort tartalmaz, durván a tízszeresét annak, ami tíz éve volt jellemző.

Úgy tudjuk, most már szó sincs az év elején kommunikált 2020-as bemutatóról: a VW csoport vezetése minden eszközzel igyekezett gyorsítani a fejlesztést, így már az idén októberben leleplezhetik az új Golfot, és a karácsonyi szezonra meg is érkezhetnek a kereskedésekbe az első autók. A típusról annyit már most biztosan lehet tudni, hogy jóval nagyobb lesz az elődjénél – lényegében utánamentek a kategóriának, így a nyolcas golf már 4,5 méter körül lesz – és többféle hibrid változat is készül majd.

A típusváltás felgyorsítását egyebek közt az is indokolja, hogy a hetes Golf eladásai csökkenést mutatnak: az év első négy hónapjában 13%-ot esett a kereslet az aktuális modell iránt.