Ez volna az új Renault Kangoo?

2019.06.20. 15:46

A Kangoo második generációja igazi veterán az új autók között. 2007 óta gyártják, minimális változtatásokkal, de már készül az utód.

Egyelőre csak kémfotókon látható az autó, amely formáját tekintve sematikusabbnak tűnik, mint az elődje: már hiába keressük a jellegzetes, függőlegesen kezdődő első oldalablakokat, a vaskos tetőoszlopokkal, és a kettes Kangoora olyan jellemző többi, játékautó-szerű részletet. Ez itt sokkal inkább látszik egy alternatív Volkswagen Caddy-nek Renault jelvénnyel.

A tengelytáv, és úgy általában a hátsó doboz is nagyobbnak tűnik, mint amilyen eddig volt, a kerekek arányaikban kisebbnek látszanak – egyáltalán nem csodálkoznánk, ha jelentős növekedés következne be a raktér méretében. A semmitmondó első kialakítás pedig azzal a járulékos haszonnal kecsegtet, hogy könnyebb lesz jelvényt cserélni az autón. A jelenlegi Kangoot Mercedesként is forgalmazzák, ami nem biztos, hogy az utóddal is így lesz, viszont Nissan változat biztosan lesz továbbra is, azaz szükség is lesz az autónak erre a képességére.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy műszaki szempontból lesz-e köze az új generációnak a Dacia Dokkerhez, amelyet egyébként Argentínában már forgalmaznak Kangoo néven. Annyi viszont már most látható, hogy a formaterv nem nagyon emlékeztet a román testvérmárka haszonjárművéére.

Úgy tudjuk, már az idén be tervezik mutatni az új Kangoo-t, amely a pletykák szerint a fejlesztés legvégső stádiumánál jár.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.