Elviszik a Valkyrie-t a Nordschleifére

2019.06.24. 06:08

Nem erre terveztük, de valószínű kimegyünk, és futunk egy kört - az Aston Martin vezetője, Andy Palmer dobta be a hírt a Valkyrie-ről, amit eszerint hamarosan elvisznek majd a Nordschleifére. Még a Porsche rekordjára is veszélyes lehet.

3

Jó ideje építik már, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem hiába. A Valkyrie az Aston hipersportautója lesz, amivel a Ferrarival és a McLarennel egy ligába kerülnek majd a britek. A hajtása több mint brutális: a Cosworth 6,5 literes, V12-es szívómotorja és egy, a Rimac segítségével fejlesztett villanymotor kerül bele. Ez így együtt 1160 lóerő, amiből 1000 lóerő a benzinmotor teljesítménye. És akkor ez csak a hajtás, de az aerodinamika sem lehet akármilyen, hiszen azt az az Adrian Newey tervezte, akinek az autói tíz Forma-1-es gyártói címet szereztek az elmúlt három évtizedben. 

8

Palmer a Le Mans-i 24  óráson nyilatkozott a témában, ahol elmondta, hogy sok esetben ugyan egy nordschleifie-i köridő nem sokat számít, de például Kínában részben ez árazza be a szupersportautós piacot. "Már tudjuk, hogy kibaszo*t gyors lesz azon a pályán." - így Palmer, aki köridőt ugyan nem tippelt, de mint mondja, azon is elgondolkozott, hogy őrült módban nyomják és egy mezei nyílt napon futnak neki a pályának. Vele ellentétben Christian Horner, a Red Bull Racing vezetője (aki szintén közelről követi a Valkyrie fejlesztését) korábban konkrétabban beszélt, szerinte még a Porsche 919 abszolút csúcsát is képes elverni a Valkyrie a Nordschleifén.