Visszatérhet a Mitsubishi Lancer Evo

2019.06.28. 06:24

A pletykák szerint a 11. Lancer Evo a Renault Mégane RS testvérmodellje lehet, az összkerék-hajtást a japánok szállítanák hozzá.

evo11 fantasy

A Lancer Evo a legjobb utcai sportszedánok egyike volt, ezt az utolsó pillanatig elismerte mindenki, de ahhoz soha nem fogyott belőle elegendő, hogy ez önmagában is fenntarthassa a típust. Ám a Mitsubishi elsősorban azért döntött a megszüntetése mellett, mert választania kellett, hogy a szűkös fejlesztési költségvetést mire költse.

Az Autocar híre szerint azonban új lehetőségek nyíltak az Evo feltámasztására azzal, hogy a Mitsubishi már a Renault-Nissan szövetség része. Hozzáférnek a CMF-C/D F4 jelzésű új platformhoz, amelyre a Renault Mégane utódja épül majd, és szó van róla, hogy ugyanezen az alapon készülhetne el a Lancer következő generációja is.

A Lancer 2017 óta ugyan nem kapható mindenütt, de Kínában és egyes délkelet-ázsiai országokban elég népszerű volt ahhoz, hogy piacon tartsák egy alaposabb frissítés után. Nem kizárt, hogy már csak a távol-keleti vásárlók kedvéért is a folytatás mellett döntenek, és akkor az Evo feltámasztásának sem lenne több akadálya.

A brit lap értesülései szerint ráadásul a Renault szívesen átvenné a Mitsubishi S-AWC fantázianevű összkerék-hajtását a Mégane RS következő generációjához, ami viszont jó alap lehet a közös fejlesztéshez. Egy dolog viszont biztos: ha lesz is új Evo, azon épp csak elkezdhettek dolgozni, azaz néhány év biztosan kell hozzá, hogy összeálljon a 11. generáció.