A Hyundai szerint fatális hibát követ el sok autógyártó

2019.06.30. 12:20

A koreaiak szerint rossz ötlet kizárólag SUV-t árulni és el is mondták, hogy miért.

4
Fotó: Hyundai / Hyundai

Thomas Schemera, a Hyundai termékstratégiáért felelős vezetője a Jalopniknak nyilatkozott arról, hogy áll manapság a klasszikus, szedán formájú autók szénája. Schemera szerint egyes gyártók (különösen a Ford és a Fiat Chrysler konszern) nagy hibát követnek el akkor, amikor elfordulnak a hagyományos, szedán formájú autóiktól a manapság pénzfát jelentő SUV-k érdekében.

"Milyen unalmas lenne a világ, ha kizárólag SUV-k szaladgálnának az utakon?" - mondta Schemera, aki szerint egy kicsit több energiával és gondolkodással helyet lehet találni a klasszikusabb kinézetű autóknak is. Szerinte vonzó formájú, karakteres autókat kell készíteni és akkor az emberek veszik is majd azokat. A Hyundai tényleg nem állt le a szedánokkal, sőt, a legutóbbi dobásuk, a Sonata kifejezetten bátor, mégis elegáns formatervű autó lett. Emellett nem tettek le luxusmárkájukról a Genesisről sem, és a Kia Stinger sikere is jó példa arra, hogy nem halt ki a műfaj.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.