Álcázás nélkül látszik az új Defender

2019.06.30. 10:47

A legendás terepjáró bemutatásáig már nem sok van hátra, így egyre több kép fut körbe az interneten a véglegesnek tűnő típusról.

defender
Fotó: bu3amraz_garage / Instagram

Az Autoweek által kiszúrt fotón talán valamilyen fényezőműhelyben kapták le az új brit terepjárót. Elsőre úgy látszik, egyik jelenlegi Land Roverre sem hasonlít, de az ős-Defenderre sem különösebben. Úgy tűnik, a gyáriak kifejezetten ragaszkodtak ahhoz, hogy az új Defender is különc maradjon a modellpalettán.

defender-muszerfal-sziluett

A fekete testű, négyszögletű ledes fényszórókon kívül a komoly sárvédő szélesítések és a meredeken emelkedő A oszlop ami jellegzetessé teszi a Defendert. Korábban már lőttek egy fotót az autó műszerfaláról is, ahol a Defender oldalsó sziluettje is lelepleződött. Ez persze csak egy elnagyolt grafika, de kifejezetten érdekesnek tűnik a hátsó tengely feletti, karosszéria színére festett vaskos tetőoszlop.

Ahogy a fotókból is sejthető, az új Defender inkább egy divatos tárgy lesz, az átlagos autóknál azért jóval ügyesebb terepképességekkel. Az előd szívós karakterét, klasszikus terepjáró architektúráját azonban nyomokban sem viszi tovább a típus, sőt, több mint valószínű, hogy valamilyen hibrid hajtással is elérhető lesz az új Defender. Ha minden igaz idén ősszel már álcázás nélkül láthatjuk a típust, a gyártás pedig 2020-ban kezdődik a Jaguar-Land Rover új, szlovákiai üzemében.