Ne is várd, a Citroen nem támasztja fel a 2CV-t

2019.06.30. 07:59

Kívülről nézve érthetetlen, eddig miért nem ült fel a Citroën a nosztalgiavonatra, de mint a márka vezérigazgatója elárulta, típusfeltámasztással nem is fognak. Röviden: nem lesz direkt utóda a 2CV-nek. 

A0D6562

Idén százéves a Citroën, ami kapcsán Linda Jackson, a márka vezérigazgatója nemrég a Top Gearnél járt. Itt jött szóba az a Fiat 500 vagy akár a Mini Cooper létét látva logikus feltételezés, hogy miért nem támad fel a márka talán legismertebb, de már harminc éve megszűnt modellje, a 2CV. Mondjuk villanyos városi retróautóként, úgy tuti el lehetne adni belőle párat. De hiába, mert Jackson egyértelműen kijelentette, hogy erre az útra nem akarnak rálépni. 

DSF6914

Mint a cégvezér elmondta, a márka múltját is figyelembe veszik, amikor a formaterveket alakítják, de kimondottan nem akarnak retrómodelleket gyártani (az e-Mehari mondjuk ennek ellentmond), a 2CV-nek pedig megvolt a maga ideje, sikeres is volt, de Jackson szerint ettől még nem kell előrántani. A céget 2014 óta vezető igazgató azt viszont elismerte, hogy a világnak több mókás, játékos autóra van szüksége. Azt mondja, ezért igyekeznek majd karakteres autókat piacra dobni a vezetése alatt. Ennek pedig a Cactus beszántása mondhat ellent, bár egyelőre azt mondják, az utóda sem lesz átlagos.