Kiszivárgott képeken az új BMW X6

2019.07.02. 12:40

Az előző X6-ost 2014 őszén mutatta be a BMW, de azóta szinte teljesen lecserélődött a konkurencia, és új kihívók is érkeztek. Nem csoda, hogy egy igazán erőteljes frissítést terveznek végrehajtani a típuson.

A két kiszivárgott gyári fotón az látszik, hogy az iparági gyakorlattal ellentétben nem csak az autó orrát rajzolták át, de az ablakok alsó pereme alatt az összes lemezt lecserélték. Így például eltűnnek az X6 oldaláról a jellegzetes íves élek, az is, amely a kilincseket kötötte össze, és az is, amely a hátsó kerekek feletti felületet törte meg. Helyette az ajtók alján alakítottak ki egy sokkal tompább szögű élet a lemezekben, hogy mégis felosszák valahogy az autó nagy felületű oldalát.

Szintén szokatlan húzás, hogy átalakul a sárvédőívek formája is – az új egy leheletnyivel lapítottabb felül – az autó elejét és hátulját pedig teljesen áttervezték. Mások a lámpák formái, nagyobb a hűtőrács is, bár itt nem a 7-es és az X7-es böszme veséit használták, hanem a kifelé csúcsosodó kontúrt a 8-as sorozatú kétajtósokról.

A lényeg, hogy bár nincs szó teljes modellváltásról, ez egyáltalán nem feltűnő. Csak a tetővonal és az ablaksor formája árulja el, hogy az alapok nem változtak érdemben.

A premier sincs már messze, legfeljebb napok, de lehet, hogy órák múlva várható a bemutató, akkor az is kiderül, hogy az átalakított lemezek alatt milyen változtatásokra került sor.