Végre elkészülhet a Mini valódi kisautója

2019.07.10. 14:17

A brit Autocar egy névtelen vezetőre hivatkozva azt írja, hogy Kínában küldhetnek gyártásba egy valóban kis méretű Mini típust, méghozzá elektromos hajtással.

A 3,5 méter körüli kisautót tanulmányként már 2011-ben láthattuk, de azóta többször is nyilatkozták már BMW és Mini vezetők, hogy nem tudják gyártásba küldeni: a Minik alapjául szolgáló UKL platformhoz túl keskeny és rövid lenne. Ám úgy néz ki, mégis készül egy hasonló modell, ha nem is Európában.

„Jól haladunk egy Rocketman-szerű kisautó terveinek megvalósításával. Régóta kerestük egy ilyen autó gyártásának lehetőségét, méghozzá olyan áron, amit szívesen meg is fizetnek érte a vevőink. Ehhez azonban egy olyan partner kellett, mint a Great Wall Motors, amellyel megoszthattuk a költségeinket.” - idézi a lap a meg nem nevezett vezető beosztású BMW alkalmazottat.

Az egyelőre nem egyértelmű, hogy Európába is terveznek-e hozni a Great Wallal közösen, elsősorban a kínai piacra fejlesztett elektromos modellből, vagy sem. Viszont az több mint valószínű, hogy az új kisautóhoz a Mini elsősorban a formatervével járulhat hozzá, a műszaki alapokat nyilvánvalóan a kínai partnernek kell szállítania.

Az ügy egy pikáns részlete, hogy a legutolsó Great Wall villanyautó-tanulmány egy elég szemtelen Smart Forfour utánzat volt, ami ugye Mercedes termék, azaz az sem lehetetlen, hogy a Mini kisautót egy Smart-utánzat alapjaira építik majd.