Végre, a VW-nél is felbukkant a legfontosabb autós kiegészítő

2019.07.11. 15:41

„Egy csepp luxus” - így hivatkozik erre a nélkülözhetetlen újításra a Volkswagen, bár pont a legdrágább modellekhez egyelőre nem kínálják. A mindig helyesen álló jelvényt korábban csak luxusautókhoz lehetett elérni, de ez láthatóan változni kezdett.

dynahubcap

Korábban a Rolls-Royce vezette be a speciális kerék-kupakokat, amelyek a kerék fordulatszámától függetlenül állnak, mint a cövek, így minden helyzetben a megfelelő szögben mutatják a márkajelzést. Ám már tavaly elérhetőbb lett ez a lényeges újítás: az aktuális 3-as BMW-hez is elkezdték kínálni. Így már az sem akkora meglepetés, hogy a VW is kínálni kezdte. Átszámítva olyan 57 ezer forintért lehet megrendelni a gyári katalógusból, de csak bizonyos modellekhez. Konkrétan azokhoz, amelyeknek a felnijeibe az 5G0601171XQI jelzésű kupak megy bele. Ezek jellemzően a közepes méretű VW-ek: az aktuális olf, Passat, Tiguan és Arteon például szerepel a kompatibilis modellek listáján, a Polo, Up!, T-Cross, Phaeton és Touareg, azaz a legkisebb és legnagyobb VW-modellek viszont nem.

Más márkák felől egyelőre nem hallottuk, hogy elérhetővé tennék ezt a lényeges újítást, de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha ez is ott lenne a következő évtized nagy slágerei között, véget vetve a fejjel lefele álló jelvények több mint száz éve tartó rémuralmának az iparágban.