Sportos vonalakat és karbon elemeket mutogat a Cupra

2019.07.16. 15:46

Hagyták, hogy az autó rejtély maradjon, de mégis mutattak pár izgalmas részletet. A sokküllős alufelnik, és a szénszálról bevágott snittek arról árulkodnak, hogy valami sportos gép készül a Volkswagen legfiatalabb márkájánál. Az éles vonalak, a földig érő spoilerek és a gonosz tekintetű fényszórók igazán fenyegető megjelenésű autót ígérnek. A videó alá csak annyit írtak, hogy jegyezzük meg: július 22. – valószínűleg akkor mutatják be hivatalosan.

Névtelen

Ránézésre - és a név alapján - a Cupra Concept még csak tanulmányautó lesz. Viszont az is lehet, hogy alapjául fog szolgálni egy szelídebb kivitelnek, ami később utcára kerülhet. Mindenesetre jól áll neki ez a hatalmas orr, rajta a világító Cupra-logóval, ami mostanában a villanyautóknál divat. Ugyanerről árulkodik az is, hogy alig hagytak szellőző nyílást az autó orrán, így elképzelhető, hogy elektromos hajtást kap majd. A tetővonalát elnézve kompakt lesz, így adja magát, hogy megint a Leon platformjára építkeznének. Viszont a méretei nem kivehetőek, ezért azt is el tudom képzelni, hogy álmodtak egy sportkombit.

A Cupra még nem rendelkezik nagy múlttal. Eleinte a sportosabb Seatok kapták ezt a nevet, később önálló márkává vált, mint tuningrészleg. Az Atecából egészen elképesztő sport SUV-t csináltak, és már versenypályán is megmutatták magukat egy Seat Leon alapú elektromos versenyautóval.