Ez lenne itt az elektromos Navara

2019.07.17. 17:45

Kínában már biztos lesz villanyos Navara, a Nissan helyi partnere, a Dongfeng ugyanis megcsinálta a platós full villanymotoros változatát. Egész jó hatótávot mondanak hozzá. 

o

Miközben a pickupra érzékeny közönséget a hetekben a Navara félidei frissítésére foglalkoztatja, Kínában megesett egy Navara-történelmi bemutatás. Rich 6-os néven kijött a Dongfeng egy 400 kilométeres hatótávú villanyos pickuppal, ami az itt-ott megpiszkált külső alatt igazából egy Navara, amihez a Nissannal közös vegyesvállalatuk révén jutnak hozzá a kínaiak. Egy 68 kWh-s akkucsomagot pakoltak bele, amit 45 perc alatt lehet nyolcvan százalékra tölteni, villanymotorból pedig egy 163 lóerős került bele.

éioöp

Az elektromos pickupok kategóriája nagy startot vett mostanság a semmiből, a Tesla és a Rivian például fél lépésre vannak attól, hogy megszórják vele az USA-t. Ha onnan nézzük, hogy az amerikai piacon a platósokat a sima, aszfalton megélt hétköznapokra is százezer szám veszik, nem tűnik nagy őrültségnek egy villanyos platós. A Dongfeng Rich 6-os ettől függetlenül várhatóan megmarad a kínai piacon, ha pedig lesz egyszer a Navarából felénk is elektromos, azt valószínű Nissanként kapjuk majd.