Egyre biztosabb, hogy városi terepjáró lesz a Mondeóból

2019.07.18. 15:02

Nem túloztak a Fordnál, amikor a hagyományos személyautók leépítéséről beszéltek a szadadidő-autók javára, de eddig úgy volt, hogy ez csak az amerikai piacon lesz egyértelmű irány. Erre föl most olyan infókat szerzett meg az Autocar, miszerint Európából is eltűnik majd jelen formájában a Mondeo. De az S-Max és a Galaxy is. 

Csak egy látványterv az Autocartól
Csak egy látványterv az Autocartól

Alapos modellcsalád-átalakítás előtt áll a Ford, amibe a jelek szerint nem fér majd bele sem a klasszikus egyterű, sem a nagy méretű kombi. Még Európában sem, ahol ezek helyett a közepes méretű crossoverezésben látják a jövőt. A nem is annyira távolit, 2021-től jönne ugyanis a C2-es padlólemezre épített új modell, ami egyszerre válthatná ki a Mondeót, a Galaxy-t és az S-Maxot. Már a hajtása is megvan: rendes öntöltő hibriddel vagy villannyal nem kezd ugyan, de a benzinese alapáron kapja majd a 48 voltos mild hibrid rendszert. 

És mi lesz a B-Max sorsa? Annak a helyére már ott az új Puma, a C-Max közönségét pedig átterelnék az új, nagyobbra növő Kugához. Végeredményben az egyterűek biztosan eltűnnek, és jelen formájában várhatóan a Mondeo is, de ott az Európában már bejáratott nevet valószínű megtartják majd.