Ráncfelvarrást kap a Mazda 2

2019.07.19. 09:35

Frissül a Mazda kis négyajtós családi kompaktja. Megkapja ugyanazt az egyen pofát az adaptív fényszórókkal együtt, mint az összes nagyobb Mazda. Ezen kívül stílusosabb alufelniket és átvariált hátsó lámpákat kap, és ezzel vége is a külső frissítéseknek. Technikáját tekintve megkapta a Mazda összes vezetéssegítő rendszerét, és az I-Eloop névre keresztelt rendszert, ami igazából csak motorféknél kapcsolja rá a generátort a motorra, így némi energiát nyer vissza a veszteségből.

A beltérben a változásokat csak az igazán türelmesek veszik észre. Nem is rajta, inkább alatta van a lényeg. További zajcsökkentés érdekében a Mazda saját technikát használ, amiről viszont soha nem beszél, ezért vélhetően csak egy adag újabb szigetelőanyag. A műszerfal elrendezésében szinte semmi sem változott, inkább csak az információs rendszeren frissítettek, hogy könnyebben csatlakozzon Apple és az Android rendszerekhez. Újítás még, hogy rendelhető extrák lettek az automatán sötétedő tükrök, illetve a hatféleképpen, elektromosan állítható vezetőülés.

A frissített kis Mazdát leghamarabb 2020 elején fogják bemutatni. Addig árakat és pontosabb felszereltségi szinteket sem mondanak, viszont bárhogy is konfiguráljuk, a Mazda legfejlettebb vezetéssegítő technikái már benne lesznek.