Az XC90-esnél is nagyobb Volvo érkezhet

2019.07.22. 06:08

Úgy látszik, a Volvo is beszáll a méretversenybe és először a márka történelmében öt méternél hosszabb autót építhet.

2

Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója az Auto Express-nek adott interjújában nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy XC90-esnél nagyobb és egy XC40-esnél kisebb SUV-val bővüljön a kínálat. Döntés egyelőre ugyan még nem született, de a Volvo első embere azt ígérte, meglepetés lesz a végeredmény.

Az XC90-nél nagyobb SUV egyértelműen a BMW X7-ese és a Mercedes GLS ellen indulhatna. Az XC40-nél kisebb crossover viszont abból a szempontból érdekesebb lehet, hogy a konkurenciának nincs ilyen kis méretű autója. Ilyen apró méretben már több, mint valószínű, hogy valamilyen elektromos autóról lehet majd szó. Ezzel kapcsolatban a Volvo is fontolgatja valamilyen töltőhálózat kiépítését, hiszen Samuelsson szerint ez a kulcsa annak, hogy jól lehet használni egy villanyautót.

Ha még nem volt elég az álterepjárókból, az a hír is járja, hogy a V40 utódja sem hagyományos személyautó lesz, hanem valamilyen emelt hasmagasságú crossover. Ez abból a szempontból érdekes, hogy ezt a helyet jelenleg a 2017-es Év autója, az XC40 foglalja el, így kérdés, hogy valóban szükség van-e még egy hasonló méretű SUV-ra.