Itt vannak az első képek az elektromos Cupráról

2019.07.22. 11:35

A Cupra egy ideje már nem csupán a sportosabb Seatokat jelöli, hanem önálló márkaként igyekszik megszólítani a sportos prémiumokra vágyó lendületes fiatalokat, és a Frankfurti Szalonon tervezik bemutatni első elektromos modelljüket. Most erről osztottak meg pár kedvcsináló fotót.

Érdekes célokat tűztek ki a márkánál az új modelljük fejlesztése során: legyen sportos, elektromos és SUV. Normál esetben ezek a szempontok nehezen férnek meg egymás mellett, de manapság láthatóan tényleg erre vágynak a prémium vásárlók. A most posztolt részletek egy lendületes vonalvezetésű és karakteres autót sejtetnek, ha még hozzávesszük az elektromos hajtást, akár sikeres is lehet.

A sokat hangsúlyozott önállóság ellenére valójában ez az autó is a Volkswagen MEB elektromos platformjára épül és a Seat El-Born-hoz lesz nagyon hasonló. Mivel a Cupra egyelőre egy nagyon kicsi márka, nem engedhet meg magának komoly fejlesztéseket, ezért vélhetően a lehető legolcsóbb megoldásokkal próbál a lehető legjobban eltérni az alapmodelltől. Ettől függetlenül jó dizájnnal sikerülhet kialakítani egy karakteres márkaarculatot a vevők szemében is.

Egyébként az első Cupra emblémás modell még lényegében egy feleslegesen erős, összkerekes Ateca volt, aztán az év elején bemutatták az első saját modelljüket, a Formentort.