Ha Cadillac-et veszel, előre foglalhatsz parkolót magadnak

2019.07.23. 09:39

A 2017-ben bevezetett Cadillac-féle Marketplace egy fedélzeti applikáció, amivel többek között foglalhatunk magunknak asztalt egy útba eső étterembe, vagy épp egy parkolóhelyet a célunknál, amit aztán automatikusan ki is fizet nekünk az app.

cecf5331-cadillac-marketplace-embedded-parking-1

A legújabb technológiai újítások erőltetett belezsúfolása az autóiparba néha olyan haszontalan vadhajtásokat eredményez, mint mondjuk a gesztusvezérlés. A Cadillac újítása első hallásra pont nem ilyen. A ParkWhiz nevű applikáció integrálásával lényegében előre lefoglalhatunk magunknak egy helyet a célunkhoz közeli parkolóházban, így a behajtásnál nem kell pepecselni a sorompónál, magától beenged rendszám alapján és a fizetést is intézi helyettünk.

2

Egyelőre még csak 250 városban áll rendelkezésre pár ezer kompatibilis parkolóhely egész Amerikában, ami meglehetősen kevés, de a hálózat folyamatosan bővül. Épp ezért még kissé túlzó a Cadillac Marketplace termékmenedzserének kijelentése, miszerint az új app lehetővé teszi az autósok számára a gondtalan utazást anélkül, hogy a parkoláson kellene aggódni. Egyelőre ugyanis elég kis eséllyel lesz pont egy alkalmas parkolóház a célunk közelében.