Durva elbocsátások lesznek a Nissannál

2019.07.26. 06:32

Nem áll jól a Nissan szénája, a friss pénzügyi jelentésük szerint az aktuális negyedévben gyakorlatilag eltűnt a profitjuk.

nissan nose

Egészen pontosan 98 százalékot esett a második legnagyobb japán gyártó profitja a második negyedévben az előző évi eredményekhez képest. Lényegében nullszaldón üzemelt a cég három hónapon keresztül. Ahogy ilyenkor lenni szokott, már el is dőlt, hogy a 138 ezer alkalmazott közel tíz százalékát, 12 500 embert fognak a következő két évben elengedni.

A pocsék eredmények legfőbb oka, hogy a kulcsfontosságú amerikai piacon szenved a márka. Az utóbbi években folyamatosan egyre nagyobb kedvezményekkel igyekeztek növelni az eladásokat, hogy tartani tudják a lépést a riválisokkal. Mivel a működési és gyártási költségeket érdemben nem tudták eközben csökkenteni, lényegében a profitot jelentő ársávban voltak kénytelenek a vevők megtartása érdekében kedvezményeket tenni. Az így olcsóbbá vált autók ráadásul a márkaarculatot is megtépázták. A Carlos Ghosn nevéhez köthető kálvária után ez nem éppen a legjobb hír a Nissan számára, így meglehetősen komoly nyomás nehezedik Hiroto Saikawára, aki jelenleg vezeti a vállalatot.