Okos légkondival a szénanátha ellen

2019.07.26. 06:31

Nincs is annál kellemesebb érzés, mint amikor a viszkető szemünkből patakokban folyó könnyfüggöny mögül szemléljük a taknyos papír zsebkendő hegyeken túl tomboló nyarat. Vagy marad az antihisztaminos kóma, de az meg vezetés közben nem az igazi.

DSF8444

Erre az egyre több embert érintő problémára kínál választ a Škoda. Az okos légkondi lényegében egy a megszokottnál hatékonyabb pollenszűrőből, egy halom levegőminőséget vizsgáló szenzorból, és magából a légkondiból. Az allergiaimentes autózáshoz csak fel kell húzni az ablakokat, és beállítani a klímát keringtetésre. Ilyenkor a rendszer csak akkor enged be friss levegőt, ha a szenzorok szerint hatékonyan szűrhetű mennyiségű tüsszentő porral kell csupán megküzdenie.

DSF8419

Ezen kívül még fényszenzorokkal is figyel az okos klíma, így elméletileg észleli, ha a Nap kezdi felforralni az autó kevésbé árnyékos felét. Ilyenkor a kétzónás klíma igyekszik kompenzálni. A Škodára eddig is jellemző volt, hogy a konszernstratégia szoros keretei közt, lehetőleg olcsón kivitelezhető ötletekkel próbálják megkönnyíteni a vevők életét, és az „okos” klíma is egy újabb ilyen példa.