Akinek sokat jelent a Saleen-név, most ne nézzen ide

2019.07.27. 16:52

Nemcsak visszatér végre, de egész modellcsaládja lesz a Saleennak. Városi terepjárója és gnóm törpéje is lesz a kínaivá lett amerikai márkának.

btgr4

A Saleen esete mintapéldája mindannak, amit Kína gondol a nyugati márkák értékéről. Az értéket még pont látják benne, nem hiába adnak pénzt egykor nagynevű, halott vagy haldokló vállalatokért, a kultusz nem érdekli őket. A Saleen is csak egy nehéz sorsú nyugati márka a sok közül, amit kínai befektetők vettek meg az utóbbi években. Nem épp a legnagyobb, még akkora sincs, mint a hasonlóan járt Lotus, és hiába tetszhalott jó ideje, bizonyos körökben viszont máig erős a kultusza. A Ford-tunningokkal és a teljesen saját építésű S7-es sport/versenyautóval hírnevet szerző Saleenről egy ideje már tudni, hogy egy VW-alapú sportautóval visszatér, tulajdonosai viszont a napokban megmutatták, mi várható még.

67m

Az S1-en felül egy egyelőre név nélkül bemutatott városi terepjáró várható rövidesen Saleen név alatt. Az eseményen már egy prototípust is meggurítottak belőle, ez alapján a külseje egész amerikaias lesz, bár azt még nem tudni, az USA-t vagy a saját piacot célozzák-e majd vele. Full villanyos lesz, 400 lóerőt és 300 kilométeres hatótávot tud majd. Az SUV-t jövőre már gyártja a Saleen, és terveik szerint ugyanakkor döfik bele a kést a Saleen-rajongók szívébe egy városi törpeautóval.

zz

A három méter alatti kisautót is megmutatták, de erről sincs sok konkrétum. Azt mondják, hat légzsák is lesz benne, amivel kimagaslik majd a kínai piacon és szinte biztosan elektromos lesz ez is. Vigasz lehet viszont, hogy szó van az S7-es feltámasztásáról is, de abba még korai beleélni magunkat, elsőnek a tömeggyártást célozták be a két villanyossal.