Spában is elverte a Megane RS a Civic Type R-t

2019.07.29. 06:45

A Nürburgring után a Spa-Francorchamps-ban is a Renault-hoz került a leggyorsabb elsőkerekes címe. A Hondánál pattog a labda.

Jó ideje tart már a sportkompaktok között kimondatlanul egy vérre menő meccs, amit neves pályákon futott köridőben mérnek. Ha generációváltás vagy új változat van, a gyártók elviszik a kis elsőkerekeseiket a Nordschleifére, aztán ha sikerül ráfejelniük a műfaj rekordjára, meg is van a reklámkampányuk. A Renault most ezt éli az új Megane RS-sel. Nemrég elverték vele a Honda Civic Type R nordschleifei csúcsát, most pedig Spában is átvették a rekordot. 

A Renault házi tesztpilótáját, Laurent Hurgont küldte el Spába a Megane RS Trophy R-rel. Ez hajtásában egy sima Trophy, azaz ezt is az 1,8 literes, 300 lóerős turbós négyhengeres hajtja, de az aero csomagja egy kicsit kifinomultabb azénál, illetve ebben nincs benne az összkerékkormányzás, amivel megspórol valamennyi súlyt. Mindennel együtt 150 kilogrammot könnyült. Így jött össze a 2:48,338-as kör, ami öt másodperccel jobb, mint a Honda spái ideje.

A Trophy R-változatot ötszáz darabban gyártja majd a Renault. 55 ezer euró lesz az ára, azaz lesz egy nagyjából hárommillió forintnyi felára a sima Trophyhoz képest.