Alpina: az Audi SQ5 hulladék

2019.07.30. 06:04

Ezúttal a BMW specialista Alpina műszaki vezetője minősítette az Audi SQ5 benzines változatát, ami az íratlan nyilatkozási szabályok alapján nem szokás. Amit mondott, az ezzel együtt sem egyértelműen negatív az Audira nézve, de a szóhasználatára mindenki felkapta a fejét.

Thomas Cornu Ausztráliában engedte el magát szokatlan módon. Azt mondta, az Audi SQ5 TFSI motoros változata egyszerűen hulladék, bár ezzel csak azt igyekezett kiemelni, hogy az újabb, dízelmotoros SQ5 mennyivel jobb autó. Mindez pedig azzal kapcsolatosan került elő, hogy Ausztáliában épp az Alpina XD3 piaci bevezetése folyik, a BMW X3-as dízelmotoros tuningváltozatáé. Ebbe is dízelmotor kerül, 700 Nm feletti csúcsnyomatékkal és bőven háromszáz lóerő feletti teljesítménnyel.

A kérdéses, benzines SQ5-ös egyébként alig több, mint két éve van a piacon, és Európában le is váltják egy dízel-elektromos kivitellel. Így Cornu mondanivalója tulajdonképpen az Audi malmára is hajtaná a vizet, ha nem csak annyit kapott volna fel a sajtó, hogy egy mondatba foglalta az Audi és a hulladék szavakat.