Eltűnhet minden tizedik Nissan típus

2019.07.31. 13:02

Már korábban is hallhattunk a Nissan gyorsan zuhanó nyereségéről, amelyet a drasztikus elbocsátások mellett a termékpaletta megnyirbálásával szeretnének helyrehozni a japán gyártó vezetői. A választék minimum 10%-os visszavágását ígérték be 2022 tavaszáig, ami legalább hat típust jelent.

Hiroto Saikawa, a Nissan aktuális vezetője azt mondta, leginkább a kisautó-választékot csökkentenék, elsősorban a fejlődő piacokra fejlesztett Datsun típusok gyártását tervezik megszüntetni ott, ahol nem hoznak hasznot. A választék csökkentése mellett a gyártott változatok mennyiségének csökkentésével is spórolna a gyártó.

Konkrétumokat egyelőre nem mondtak, de a találgatás már megindult, elsősorban Észak-Amerikában, ahol csak jelentős kedvezményekkel tudták fenntartani a Nissanok és Infinitik iránti keresletet. Az Egyesült Államokban kisautónak számító, kompakt méretű Sentra és Versa modellek mellett az Infiniti Q60 és Nissan 370Z sportkupék tűnnek a leginkább esélyesnek rá, hogy megszüntessék a gyártásukat, míg a viszonylag sikeres szabadidő-autók vannak a legnagyobb biztonságban.