Új sportkocsit mutat be a BMW

2019.07.31. 17:27

A BMW Motorsport alapmodelljének szánják az új M2 Competitiont, amelyből két változat készül majd, a név alapján egy műkedvelőknek, és egy profiknak.

Az M2-esnek ezt az új változatát, amelyet augusztus 3-án mutatnak be hivatalosan, már kifejezetten versenyzésre fejlesztették ki. Egyelőre annyit árultak el róla, hogy a tervezők feladata olyan versenygép kialakítása volt, amely bárki számára könnyen kezelhető, ugyanakkor magas műszaki színvonalat és biztonságot garantál.

Még csak annyi biztos, hogy két változatot fejlesztettek ki, bár hogy a Clubsport és a Racing nevek pontosan mit takarnak, egyelőre nem derült ki. Az viszont biztos, hogy a Nürburgring Permit B kategóriájába illeszkedő változat is készül majd.

Már a tesztnek is része egy ilyen futam: a hatórás versenyen még nem a szokásos gyári színekben, hanem ebben a szürke álcafóliában állnak rajthoz, és nem is az eredményre, hanem a hangolás finomítására koncentrálnak. Azt mondják, fontos, hogy a világ legnagyobb kihívást jelentő versenypályáján is helyt álljon az autó.