A Vöröskereszt is tesztelte az új Land Rover Defendert

2019.08.02. 13:22

Az együttműködés az IFRC – a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége – és a Land Rover között nem új keletű, de az azért így is meglepő, hogy a humanitárius szervezet is hozzájáruljon egy autótípus kifejlesztéséhez.

Pedig úgy néz ki, most épp ez történt: az új Defendert Dubaiban, a sivatagban tesztelhették, az év legforróbb napjaiban, sőt, az út egy pontján 2000 méter magasba is felmásztak a terepjáróval. Természetesen ez is a bevezető kampány része, amelynek kapcsán egyre több, egyre kevésbé álcázott Defender prototípus képe bukkan fel webszerte, és egyre több adatot lehet megtudni az érkező típusról.

Ugyanakkor a Land Rover azt is jelezte, hogy az IFRC-vel kötött megállapodás révén a következő három év során a Defender részt vesz majd a legtöbb, katasztrófa-elhárításra való felkészülést célzó programban, mindenütt a világon. Ez pedig nem csak az autógyártónak jelent jó reklámot, de a Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek számára is korszerű felszerelést.

Jelenleg úgy néz ki, a titkolódzásnak szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon lesz vége: ott mutatkozhat be az ős-Land Rover korszerű utódja.