Hat új sportmodell jön az Auditól, még az idén

2019.08.05. 16:12

Úgy tudjuk, a hatból két Audi RS lesz teljesen új, a maradék négy már meglevő autók átdolgozásával keletkezik. Nem véletlen, hogy hat típushoz is hozzányúlnak még az idén: a szigorodó európai szén-dioxid-kibocsátási és hangerő-szabványok miatt nyilván egyiket sem hagyhatták érintetlenül.

6rsaudi

A két legkisebb RS modell a képen Q3 és a Q3 Sportback típusok legerősebb változata lehet, alighanem a 2,5 literes turbós öthengeres benzinmotor új változataival. Valószínűleg szintén ott van a sorban az RS7 Sportback – ebbe jó eséllyel négyliteres V8-as kerül hibrid rendszerben, 700 lóerő körüli összteljesítménnyel – és az RS Q8, talán az SQ7-ből már ismert V8-as szuperdízellel. Ezeken kívül várhatóan az Audi A4 és A6 típusokból is új RS kivitel készül, ezekbe várhatóan hathengeres dízel- és benzinmotorok kerülnek majd.

Bár itt egyetlen képen szerepel mind a hat újdonság, valószínű, hogy az Audi szépen elosztja majd a premiereket az őszi-téli kiállítási szezonra: szeptemberben Frankfurtban és novemberben Los Angelesben biztosan ott lesznek, de más lehetséges helyszínek is akadnak.