Megint ingyen töltés jár a nagy Teslákhoz

2019.08.05. 13:07

2017 elején szűnt meg a Tesla egyik legkomolyabb vevőcsalogatója, az élethosszig tartó ingyen töltés. Most visszahozzák, valószínűleg hogy élénkítsék a nagyobb modellek iránti keresletet.

Tesla-Supercharger

Amióta nem jár minden Teslához az ingyen töltés lehetősége, csak azok számára tartották fent ezt, akik vásárlót hoztak a nagyobb Tesláknak. Ám szombaton bejelentették, hogy aki Model S-t vagy Model X-et vásárol, ismét ingyen tölthet élethossziglan a Supercharger állomásoknál. Egy lényeges eltérés a korábbiakhoz képest, hogy a kedvezmény már nem az autóhoz kötődik, azaz a második tulajdonos már nem örökli.

A Teslának egy darabig még biztosan piacon kell tartania a Model S és Model X típusokat – legalább a Model Y érkezéséig – és bár nemrég volt egy kisebb frissítés, úgy néz ki, az önmagában nem volt elég az eladások szinten tartásához. Közben a vételárból sem adhatnak túl nagy kedvezményeket, mivel az rontaná a cég pénzügyi mérlegét.

Korábban Elon Musk maga is fenntarthatatlannak nevezte az ingyen töltést, sőt, azt is mondta, hogy nem a megfelelő viselkedést jutalmazza – ami a nagyobb hatásfokú, kis áramú otthoni töltés előnyben részesítése lenne a pazarló gyorstöltéssel szemben – ám úgy néz ki, a nagyobb, drágább és régebbi Teslák népszerűbbé tételéhez már nemigen maradt más eszköz.