Itthon is lesz Aston Martin-kereskedés

2019.08.06. 09:56

Nem is egy ismeretlen cég döntött úgy, hogy Aston Martin szalont nyit Magyarországon, hanem a Gablini-csoport. Ráadásul Budapesten lesz a márka regionális központja is.

A Gablini eddig is több márka árusításával foglalkozott: a Peugeot-forgalmazással indító cég ma már Nissan-, Hyundai- és Kia-értékesítéssel is foglalkozik. Az Aston Martin esetében azonban nem csak Magyarország, de öt, tőlünk délre fekvő ország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia és Szlovénia ellátása is a célok közt van.

A tervek szerint az M3-as bevezetője melletti Gablini-telephelyen nyílik meg az Aston Martin-szalon és -szerviz 2020 májusában: itt forgalmazzák majd az akár több mint százmillió forintos sportkocsikat, bár addigra várhatóan bővül a márka profilja: a DBX-ként emlegetett luxusterepjáró még az idén bemutatkozik, így a budapesti szalon megnyitójára valószínűleg már jut belőle legalább egy bemutatópéldány.

Azt egyelőre nehéz felmérni, hogy mennyire jó üzlet Aston Martint árulni Közép-Európában. A potenciális fizetőképes keresletet nézve legfeljebb évi egy-két tucat autó eladására lehet számítani. A forgalmat ráadásul a nem hivatalosan Magyarországra került Aston Martinok szervizellátása sem lendítheti fel túlzottan: ilyenből sincsen ötvennél több.