A szlovén sportkocsi újra támad

2019.08.07. 12:57

2012-ben végigturnézták Európát a Renovatio T500 nevű autójukkal, de azóta a Tushek márkáról egyáltalán nem lehetett hallani, egészen mostanáig.

Úgy néz ki, az elmúlt hét évet sem töltötték tétlenül: sikerült összehozniuk egy hibrid hajtásláncot a jellegében változatlan, bár részleteiben továbbfejlesztett sportkocsihoz. A 4,2 literes V8-as középmotor maradt – alighanem ugyanúgy Audi eredetű, mint korábban – de kiegészítették két villanymotorral, amelyek az első kerekeket hajtják. A rendszer összteljesítménye 950 lóerő körül van, és állítólag akár 2,5 másodperc alatt felgyorsíthatja az autót százra, illetve 380 km/h-s végsebességet biztosít a számára.

Az elektromos alrendszer paramétereit ugyan külön nem árulták el, de mindenképp jól hangzik, hogy az autó mindössze 1410 kilogrammot nyom, mégis elmegy 50 km-t tisztán elektromos üzemben, ha szükséges.

Az új modell, amelyet TS 900H Apex névre kereszteltek, várhatóan ugyanolyan túrán vehet részt Európában, mint 2012-es elődje: egyebek közt az angliai Salon Privé-n is ott lesz a szlovén sportkocsimárka. Az azonban megjósolhatatlan, hogy lesz-e folytatás, vagy újabb, hosszú szünetre számíthatunk.