Mémekkel vezetik be a következő Tesla nevét?

2019.08.08. 12:09

A B betűt és a méhet ugyanúgy ejtik angolul, bí-nek – mintha most ebből építene a Tesla alapítója gerilla-marketing kampányt.

1

Akad néhány gyermeteg szóvicc azok között, amit Elon Musk az utóbbi napokban megosztott, és mindegyik valamiképp a B-re rímel. Aki nem úgy értelmezi a Teletubby-s és méhecskés mémkezdeményeket, hogy Muskot végképp elragadta az elmebaj, inkább rendszert keres a jelenségben, hamar felfedezhette ezt, és innen már nem nagy mutatvány arra a következtetésre jutni, hogy lesz egy Tesla Model B néven.

Azt azért nagyjából lehet tudni, hogy milyen járművek szerepelnek a Tesla terveiben. A Semi nyergesvontató mellett egy roadster és egy pickup fejlesztésén dolgoznak. Ez is csak spekuláció, de többen is úgy vélik, a B betű a pickuphoz illene. Ott van például az az áthallás, hogy a méhet dolgosnak tartják, ahogy a pickup is sokak számára munkaeszköz, a Roadster pedig inkább lehet Model R, ha már arra is betűt akasztunk.

Egy érdekes megközelítés, hogy mit lehet kirakni a Tesla modellek jelzéseiből. Eddig ugye egyetlen szót alkottak leetspeak-ül, azt, hogy S3XY, vagyis szexis. Ám a B-vel és az R-rel kijön a B S3XY R, ami fordítható úgy, hogy legyél szexisebb. Ezzel együtt sem biztos persze, hogy lesz Model B, az is lehet, hogy Elon Musk épp csak vicces kedvében van.