Új jelvényt kap a Lotus

2019.08.08. 16:21

A Lotus jelvénye karakterében keveset változott az évek során, csak 1986 és 1988 között változtatták meg gyökeresen, amikor a General Motors vette át az irányítást a cégnél. Az alapvető karaktert a Geely is megtartja, bár két lényeges változtatást is végrehajtottak.

Az egyik, hogy elhagytak a jelvényből minden fémes hatású keretet. Csak a sárga és a zöld szín maradt, ezek alkotják a teljes jelvényt. Ezen felül – és ez a kevésbé érhető módosítás – az íves Lotus feliratot, amely a háromoldalú belső jelvény alsó pereméhez igazodott, egyenessel váltják le. Ugyanakkor a legfontosabb elemek, ACBC monogramm – a cégalapító Anthony Colin Bruce Chapman nevének rövidítése –, a Lotus felirat, és ezek jellegzetes, három oldalú zöld háttere, változatlan marad.

Az új jelvény bemutatása a sportkocsimárka alaposabb megújításának első mozzanata lesz. Ennek keretei közt érkezik az elektromos Evija sportkocsi közel kétezer lóerővel, később pedig a márka első terepjárója is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.