Kínának átfestették a rekorddöntő VW-t

2019.08.10. 07:01

A Pikes Peak-en kezdődött az ID.R nagy menetelése, és Kínában, a Tianmen Shan szerpentinjén érhet véget.

Itt ugyan nem rendeznek versenyt, de egyértelmű, hogy Kínában is szerepelnie kellett az ID.R-nek, hiszen itt is el szeretnék adni a Volkswagen elektromos autóit. A 11 km-es szerpentin pedig elég híres Kínában, és ha nem is akkora kihívás, mint a Pikes Peak-re felvezető út, vagy a Nordschleife, a maga 1100 méteres szintemelkedésével és 99 kanyarjával azért így is tisztes kihívást jelent majd.

Egész természetesnek tűnik, hogy az ID.R ide is új festést kapott. A Pikes Peak-re tavaly még szürke burkolattal küldték fel, a Nürburgring elektromos rekordját kékben döntötte meg az idén, a Tianmen hegyre pedig piros lett az alapszín, és persze kínai írásjelek váltották a feliratok nagy részét.

Az út egyébként jelenleg csak turistabuszok számára van megnyitva, így elég kevesen ismerik a vonalvezetését. Romain Dumas, az ID.R pilótája is ezt nevezi a legkomolyabb kihívásnak: azt mondja, eddig csak fotókon látta az utat. Hogy mégis legyen valamiféle megdönteni való idő, a VW szimulátorversenyt szervez a kínai szerpentinre, és az ott elért legjobb időnél igyekszik majd Dumas jobbat menni szeptemberben.