Bemutatták a Kia új terepjáróját

2019.08.14. 15:24

A nagy, szögletes Kia terepjáró felbukkanása nem egészen váratlan esemény: tavasszal már kiállítottak egy hasonló tanulmányautót, amely a Mohave Masterpiece névre hallgatott. Ez azonban már a gyártásra szánt változat, a nagyképű melléknév nélkül.

Úgy néz ki, az autó stílusa emlékeztet az Észak-Amerikában forgalmazott Telluride-éhoz, bár annál mintha kisebb volna egy fél számmal. Amennyire most tudni lehet, egyelőre csak Dél-Koreában tervezik bemutatni ezt a modellt, amely összkerék-hajtással, nyolcfokozatú automata váltóval és 260 lóerős, 3 literes V6-os turbódízel motorral készül majd.

Természetesen nem zárható ki, hogy exportálják a típust, de Európának valószínűleg túl nagy lenne: itt a Sorentónál nincs igazán szükség testesebb Kia modellre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.