Új sportszedánt mutat a Honda luxusmárkája

2019.08.14. 16:38

Bár ma már a Civic a legnagyobb hagyományos szedán a Honda itteni kínálatában, Észak-Amerikában továbbra is kínálnak nagyobb modelleket, sőt, az Acura márka révén a luxuskategóriában is jelen vannak. A luxusmárka legújabb tanulmányautója pedig igazán látványos lett.

A Type S Concept az egykori európai Honda Accordhoz hasonló méretű Acura TLX-re emlékeztet, bár annál sokkal sportosabb jelenség, és nem csak néhány utólag felszerelt légterelő miatt. A jelenlegi, egyébként már a modellciklusa végén járó TLX-nél sokkal lendületesebb tetővonal jellemzi, és elegánsabban oldották meg a kerekek feletti sárvédő-szélesítéseket is. Ezzel együtt az új formán látszik a folytonosság is: szemből jól passzol az aktuális márkaarculathoz, és az autó arányai is emlékeztetnek a jelenlegi szériamodelléire.

Műszaki adatokkal egyelőre nem fárasztotta a közönséget a Honda luxusmárkája. Ám ez az a kategória, ahol viszonylag kiszámíthatóan ugyanazt kínálják a gyártók Észak-Amerikában, egy négyhengeres alapmotort és egy erősebb V6-ost. Ez a Hondánál és az Acuránál 2,4 literes, kétszáz lóerő körüli csúcsteljesítményű négyhengerest, és 290 lóerő körüli 3,5 literes V6-os motort jelent. Elég meglepő volna, ha a következő TLX-be nem ezeknek a motoroknak az újabb változatai kerülnének, összkerék-hajtással és automata váltóval.

Ennél többet az Acura tanulmányáról legkorábban a hét végén, Pebble Beach-en tudhat meg a nagyközönség, az élő premier kapcsán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.