Már kézzel fogható az SCG pókszemű terepjárója

2019.08.16. 11:19

Az év elején még csak számítógéppel generált képeket mutattak a buggy-fazonú járműről, most azonban már meghallgathatjuk, hogy szól benne a Chevrolet V8-as.

baja boot

Az ötlet nyilván a cégtulajdonos, James Glickenhaus által korábban megvásárolt Hurst Baja Boot-tól származik, bár a Steve McQueen által használt buggyból leginkább csak a farmotor, a vörös szín és a furcsa fényszóró-elrendezés maradt meg. A Los Angelesben működő Armada Engineering Glickenhaus megbízásából ugyanis egy teljesen új gépet tervezett – pontosabban kettőt: lesz egy rövidebb változat két ajtóval, és egy hosszabb, négyajtós kivitel. A Chevrolet small block két változatát kínálják majd az autóhoz: a 460 lóerős LT1 jelenti az alapot, a 650 lóerős LT4 pedig a drágább változatokba kerül majd.

A fotókon a rövid, kétajtós változat szerepel, a korábban már nyilvánossá tett tervek szerint ebből az idén összesen négy készül, de ezeknek már biztosan van gazdájuk: már februárban is a 2020-as gyártást igyekeztek eladni.

A Boot következő attrakciója az lesz, hogy elindulnak vele a Baja 1000 versenyen – a legelső vásárlók részt is vehetnek a kalandban – de erre még lesz idő készülni, hiszen a mexikói sivatagi terepjáró-verseny csak november végén rajtol el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.