A Toyota veheti el a Porsche nürburgringi körrekordját

2019.08.17. 17:28

Bár a Porsche Le Mans-nal együtt a Toyota elleni meccsből is kiszállt, úgy néz ki, a japánok a németek után mennek és kihívják őket még egy körre. Nem is akárhol: a Nordschleifére vihetik el hamarosan Le Mans-i autójukat, hogy elverjék a Porsche tavaly felállított rekordját.

000 15X156

A Porsche a 2017-es Le Mans-i 24 órás megnyerése után hagyta ott a megbízhatósági versenyzést, a kategóriában használt versenyautójukat azonban sokáig nem nyugdíjazták ezután. A 919 Hybrid Evót a kiszállás után megfosztották minden láncától, és hamar megmutatta, hogy miután már nem kellett neki igazodnia a Le Mans-i szabályrendszerhez, egy kortárs F1-es autó menetképességeivel bír. A könnyült, erősödött, hatékonyabb hibridrendszerrel szerelt és sokkal jobb versenybenzinnel hajtott 919 előbb Spa-ban, aztán a Nordschleifén futott abszolút körrekordot

A Toyota valami hasonlóra készül a pletykák szerint. Ők ugyan nem terveznek lelépni Le Mans-ból, de Le Mans-i autójukat hamarosan muszáj lesz nyugdíjazniuk, 2020 őszétől ugyanis teljesen új szabályrendszer szerint folytatódik a megbízhatósági széria. Adná magát a dolog, hogy a bajnokságban jelenleg legerősebb TS050-est összemérjék a korábbi király Porschéval, főleg azután, hogy a Toyota Le Mans-i csapatának feje, Rob Leupen korábban többször célzott rá, hogy szerinte gyorsabbak lennének a húsz kilométeres erdei pályán. Állítólag a gyárat még kicsit győzködni kell, hogy adjon pénzt a projektre, de a csapat már nagyon menne és erre egyre jobb esélyük van, ahogy közeledik a TS050 nyugdíjazása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.